1
عضو هیئت علمی دانشگاه ازاد سمنان، گروه مهندسی صنایع
2
دانشجو کارشناسی ارشد
چکیده
هر چند امروزه روشهای مختلف نگهداری و تعمیرات (نت) به ویژه نت پیشگیرانه در صنایع جاری است، ولیکن نگهداری و تعمیرات بر مبنای قابلیت اطمینان بهعنوان یک روش مؤثر جهت انتخاب صحیح استراتژی نگهداری و تعمیرات شناخته میشود که با توجه به حالتهای خرابی ماشینآلات و اولویتبندی نمودن آنها، روشهایی چون کار تا خرابی، تصمیم گیری برای بهبود طراحی سیستم، نت مبتنی بر شرایط، نت مبتنی بر زمان، نت مبتنی بر کارکرد، و بازدیدها با هدف عیبیابی را پیشنهاد مینماید. در نتیجه از انجام فعالیتهای غیرضروری نت جلوگیری به عمل آورده و موجب اثربخشی بیشتر فرآیند نت و کاهش هزینههای عملیاتی میشود. در این مقاله تلاش شده است تا علاوه بر تشریح سیستم نگهداری و تعمیرات بر مبنای قابلیت اطمینان، تجربیات اولیه اجرای سیستم در شرکت توزیع گاز استان سمنان به اشتراک گذاشته شود. انتخاب بحرانیترین تجهیز جهت پیادهسازی روششناسی نت مبتنی بر قابلیت اطمینان بر مبنای سوابق داده های موجود در شرکت انجام گرفت، و سپس با شناسایی کارکردها، شکستهای کارکردی، حالات و اثرات شکست، فعالیت نگهداری و تعمیرات مناسب برای هر یک از حالتهای خرابی تجهیز مورد نظر تعیین گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که با کمتر شدن تعداد فعالیتهای غیرضروری تعداد نیروی انسانی و زمان کمتری صرف انجام فعالیتهای نت میگردد و همینطور در روش بهکار گرفته شده، به مسائل ایمنی و محیط زیستی توجه بسیاری شده و سعی گردیده با بهکارگیری فعالیتهای نت مناسب، وضعیت ایمنی و آلودگیهای زیست محیطی بهبود یابد.
جهان, علی, & صالحیان, زیبا. (1400). استقرار روششناسی نگهداری و تعمیرات مبتنی بر قابلیت اطمینان در سیستم تقلیل فشار گاز. مهندسی سیستم و بهره وری, 1(1(زمستان ۱۴۰۰)), 121-136.
MLA
علی جهان; زیبا صالحیان. "استقرار روششناسی نگهداری و تعمیرات مبتنی بر قابلیت اطمینان در سیستم تقلیل فشار گاز". مهندسی سیستم و بهره وری, 1, 1(زمستان ۱۴۰۰), 1400, 121-136.
HARVARD
جهان, علی, صالحیان, زیبا. (1400). 'استقرار روششناسی نگهداری و تعمیرات مبتنی بر قابلیت اطمینان در سیستم تقلیل فشار گاز', مهندسی سیستم و بهره وری, 1(1(زمستان ۱۴۰۰)), pp. 121-136.
VANCOUVER
جهان, علی, صالحیان, زیبا. استقرار روششناسی نگهداری و تعمیرات مبتنی بر قابلیت اطمینان در سیستم تقلیل فشار گاز. مهندسی سیستم و بهره وری, 1400; 1(1(زمستان ۱۴۰۰)): 121-136.