1
گروه کامپیوتر،دانشکده مهندسی برق،کامپیوتر و مکانیک، دانشگاه ایوان کی، سمنان
2
گروه کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه تهران جنوب، تهران، ایران
چکیده
نظارت بر ترافیک دریایی یکی از جنبه های مهم ایمنی و امنیتی به خصوص در مسیرهای دریایی شلوغ و ترافیک در نزدیکی اسکله هاست. در این تحقیق، مدل شناسایی آنومالی دو بخشی در ترافیک دریایی پیشنهاد شده است. در بخش اول، الگوی معمولی خط سیر و مسیر کشتی ها را که براساس جمع آوری و در دسترس عموم قرار گرفته اند، با استفاده از الگوریتم های خوشه بندی و IMO قوانین براساس چگالی در داده کاوی شناسایی شده است. مهم ترین حسن خوشه بندی بر اساس چگالی در این مرحله، شناسایی الگوی حرکتی کشتی ها با توجه به قوانین و شرایط موجود در منطقه دریایی است. در بخش دوم، مدل پیشنهادی با توجه به الگوی شناختهشده در بخش اول و با استفاده از رویکرد براساس نقطه، جابه جایی غیرعادی کشتی ها در دریا شناسایی شده است. برای خوشه بندی و شناسایی رفتار آنومال از طول و عرض جغرافیایی، سرعت و جهت در هر نقطه از مسیر طیشده به وسیله کشتی ها استفاده شده است. رویکرد شناسایی آنومالی براساس نقطه قابل استفاده در سیستم های از نوع بلادرنگ نیز است. در این تحقیق، مرحله شناسایی )AIS( نظارتی سیستم شناسایی خودکار جابه جایی آنومال قابلیت شخصی سازی از طرف تصمیم گیرندگان نظارتی را دارد که در نتیجه، میزان دقت شناسایی آنومالی قابل تنظیم است.
گودرزی, مجتبی, & شعبانی, مهدی. (1400). شناسایی آنومالی در ترافیک دریایی بر اساس داده های مکانی- زمانی سیستم شناسایی خودکار (AIS). مهندسی سیستم و بهره وری, 1(1(زمستان ۱۴۰۰)), 73-97.
MLA
مجتبی گودرزی; مهدی شعبانی. "شناسایی آنومالی در ترافیک دریایی بر اساس داده های مکانی- زمانی سیستم شناسایی خودکار (AIS)". مهندسی سیستم و بهره وری, 1, 1(زمستان ۱۴۰۰), 1400, 73-97.
HARVARD
گودرزی, مجتبی, شعبانی, مهدی. (1400). 'شناسایی آنومالی در ترافیک دریایی بر اساس داده های مکانی- زمانی سیستم شناسایی خودکار (AIS)', مهندسی سیستم و بهره وری, 1(1(زمستان ۱۴۰۰)), pp. 73-97.
VANCOUVER
گودرزی, مجتبی, شعبانی, مهدی. شناسایی آنومالی در ترافیک دریایی بر اساس داده های مکانی- زمانی سیستم شناسایی خودکار (AIS). مهندسی سیستم و بهره وری, 1400; 1(1(زمستان ۱۴۰۰)): 73-97.